Bloemtortilla's

Roerbakken, Hoofdgerecht, 1 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 19-04-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 75 gram plantaardige margarine
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels bloem om te bestrooien

Bereiden

Voorbereiden In kom bloem en margarine met vingertoppen mengen tot kruimelig mengsel. Zout oplossen in 1 1/2 dl warm water. Water door bloemmengsel mengen. Op aanrecht tot glad en stevig deeg kneden. Als deeg te droog is eventueel scheutje water toevoegen, als deeg te nat is wat bloem toevoegen. Deeg in 12 gelijke porties verdelen en tot balletjes draaien. Balletjes naast elkaar op blad leggen, afdekken met plasticfolie en ca. 1/2 uur laten rusten. Bereiden Aanrecht bestuiven met bloem en balletjes één voor één uitrollen tot dunne ronde lapjes met doorsnede van ca. 18 cm. Droge koekenpan met dikke bodem verhitten en deeglapjes één voor één ca. 30 - 45 seconden bakken tot bruine puntjes ontstaan. Als tortilla's opbollen zijn ze goed. Tortilla's in doek wikkelen en warm houden.

Materialen

plasticfolie

Bronvermelding