'Souflaki', van Arjan en Karin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 07-02-2020 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g mager varkensvlees en .......

Bereiden

500 g mager varkensvlees in stukken van 5 centimeter 1 eetl gyroskruiden 2 eetl citroensap 3 eetl olijfolie ½ pak witbroodmix 1 teentje knoflook ½ dl Bulgaarse yoghurt eventueel 2 knoflooktenen, uitgeperst 1 tomaat 8 blaadjes sla - Meng het vlees met de kruiden, het citroensap en 2 eetl olie. Laat het een paar uur marineren. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het in 4 stukken en rol daar heel platte ronde broden van en bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat in 15 minuten gaar. - Pers de teentjes knoflook uit boven de yoghurt en roer er een eetlepel olie door. Snijd de tomaat in stukjes. Verhit de grill en rooster het vlees rondom bruin en gaar in 10 minuten. - Beleg de platte ronde broden met de sla, het vlees en de tomaat. Schep de yoghurtsaus erover.

Bronvermelding