Yoghurt/Kwark taart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 26-04-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 liter mag. Yoghurt 35 punten
  • 1 zakje Klop-Klop 10 punten
  • 125 ml mag. koude melk 7 punten
  • 10 biskwietjes 20 punten
  • 1 klein blikje aardbeien op lichte siroop 24 punten
  • 10 blaadjes gelatine
  • 24 tl nep-suiker

Bereiden

1. De yoghurt enkele uren of nacht, uit laten lekken in een schone theedoek. 2. Een taartbodem bedekken met de biskwie (evt. verkruimelen). 3. De gelatine in een klein kopje water weken. 4. Klop-klop met de melk opkloppen, mengen met de yoghurt. 5. Aardbeien laten uitlekken, het sap opvangen. 6. De aardbeien, evt. klein snijden en door het yoghurtmengsel mengen met de nep-suiker. 7. Het aardbeiensap verwarmen en de uitgeknepen gelatine, al roerende, in laten oplossen. 8. Dit mengsel iets laten afkoelen, daarna GOED door de yoghurtmassa mengen. (anders kan het misschien konteren). 9. De yoghurtmassa op de biskwie-bodem storten. 10. Enkele uren (4 á 5 uur) in de koelkast laten opstijven. 11. Misschien vind je het leuk om de taart te versieren met aardbei plakjes. 12. Snijdt de taart in 10 of 12 punten/stukken. De yoghurt kan vervangen worden door 450 gr. mag. kwark, ik doe er dan een blikje mandarijnen door. De kwark niet uitlekken.

Materialen

Bakvorm, theedoek

Bronvermelding