Brillat Savarin-pecanbonbons met Ruby portperen

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 11-04-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 niet al te rijpe Doyenne du Comice peren
  • 250 gram licht gerijpte Brillat Savarin
  • 50 gram gezouten pecannoten
  • 1 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • klein stukje citroencil
  • 250 mililiter Robertson's Ruby Port

Bereiden

Voorbereiding en bereiding: Schil en halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd de halve peren elk in 5 partjes. Schenk de port in een pannetje. Voeg de citroenschil, de kruidnagel, de anijs en de partjes peer toe. Breng het aan de kook en laat de peertjes met een deksel op de pan, op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Laten afkoelen. Hak de noten fijn en schep ze op een bord. Verwijder de korst van de Brillat Savarin en verdeel de kaas in 15 'grillige' stukjes. Rol ze door de noten zodat ze bedekt zijn. Leg ze op een bord en bewaar ze in de koelkast, bewaar de rest van de nootjes. Afwerking: Leg de partjes peer op 5 bordjes. Zet op elk bord een minischoteltje en leg de Brillat Savarin-pecanbonbons daarop. Druppel wat kookvocht over de peer en strooi de rest van de gehakte pecannoten erover. Tip: Voor dit gerecht kan ook Robertson's Port Rosé worden gebruikt. Serveer die er dan ook bij.

Bronvermelding