Aardbeienpavlova

Gebak, Nagerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 19-04-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • zout
  • 175 gr witte basterdsuiker
  • 2 tl maizena
  • 1 tl witte-wijnazijn of blanke azijn
  • 250 gr aardbeien
  • peper
  • balsamicoazijn
  • 100 ml slagroom

Bereiden

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 140 gr.C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. doe de eiwitten met een snufje zout in een grote, schone, vetvrije kom. Klop het eiwit met de mixer tot zich stijve pieken vormen. Klop de suiker er lepelsgewijs door en blijf kloppen tot het mengsel wit en glanzend is Klop ook maizena en azijn erdoor. Schep het mengsel in een cirkel van ca. 18 cm op het bakpapier op de bakplaat. Maak met de achterkant van een lepel in het midden een kuil. Zet de pavlolva 45 min. in het midden van de oven. Schakel de oven daarna uit en laat het schuim in de oven afkoelen, zodat het niet breekt. Bereiden: Maak de aardbeien schoon. Maal er een beetje pepeer over en sprenkel er enkele druppels balsamicoazijn over. Schud ze op, zodat deze smaken goed verdeeld zijn. Klop de slagroom stijf. Vul de pavlova met de slagroom en verdeel daarover de aardbeien.

Bronvermelding