Menu
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk
- 3/4 l kippenbouillon
- 2 tl serehpoeder
- 1 el limoensap
- 4 kleine tomaten
- 100 g champignons
- 250 g kipfilet
- 2-4 el Japanse soyasaus
- 1 rode Spaanse peper
- 2 el peterselie of koriander
- 3 cm verse gember
- 1 bos lenteuitjes
Bereiden
1. Maak de bouillon aan en snijd de verse gember in dunne plakjes of rasp het fijn (plakjes hebben als nadeel dat
ze later uit de soep gevist moeten worden door de eters).
2. Breng in een pan de kokosmelk, de bouillon, de serehpoeder, de gemberplakjes en het limoensap aan de kook en laat het zachtjes doorkoken (ca. 5 min)
3. Snijd de tomaatjes in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de champignons in vieren. Snijd de kipfilet in heel dunne plakjes. Voeg de kipfilet, champignons en tomaat aan de soep toe en laat nog even zachtjes doorkoken.
4. Snijd de Spaanse peper in dunne reepjes (haal eventueel de zaadjes eruit) en de lenteui is schuin gesneden stukjes. Voeg ze beide toe aan de soep. Breng de soep op smaak met peper, zout, limoensap en Japanse sojasaus.
5. Bestrooi op het laatst met peterselie of verse koriander.