Menu
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst. Heerlijk door de aparte smaak van de gehaktballetjes
Ingrediënten
- 1 appel, bijv. Elstar, geschild en grof geraspt
- 2 gedroogde vijgen, fijngesneden
- 500 gr. rundergehakt
- 1 ei
- 4 eetl. paneermeel
- 1.5 eetl. kerriepoeder
- 5 eetl. (vloeibare) boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theel. zout
- 100 ml. water
- 2 theel. gemalen kurkuma (koenjit)
- 300 gr. witte rijst
- 1 komkommer, gewassen en in blokjes
- 1 krop eikenbladsla,nerven verwijderd , in stukken
- 3-4 eetl. yoghurtdressing
- zout
Bereiden
In kom gehakt met ei, paneermeel, kerriepoeder, 1 theel zout, appel en vijgen goed kneden tot mengsel wat plakkerig wordt. Gehaktmengsel verdelen in 12 gelijke porties en met natgemaakte handen tot mooie ballen vormen.
In braadpan 3 eetl.boter verhitten en gehaktballen op matig vuur rondom bruinbakken. Langs de rand van de pan 100 ml. water schenken en gehaktballen afgedekt in 25-30 min. zachtje gaarbraden.
In pan 2 eetl. boter verhitten en ui zachtjes glazig fruiten. Kurkuma en rijst erdoor roeren en nog 2-3 min. bakken. Water en zout toevoegen ( zie richtlijnen op verpakking), aan de kook brengen en volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken en afgedekt laten staan.
In kom sla en komkommer luchtig mengen en yoghurtdressing toevoegen.