Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst. Heerlijk door de aparte smaak van de gehaktballetjes

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 07-02-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 appel, bijv. Elstar, geschild en grof geraspt
  • 2 gedroogde vijgen, fijngesneden
  • 500 gr. rundergehakt
  • 1 ei
  • 4 eetl. paneermeel
  • 1.5 eetl. kerriepoeder
  • 5 eetl. (vloeibare) boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theel. zout
  • 100 ml. water
  • 2 theel. gemalen kurkuma (koenjit)
  • 300 gr. witte rijst
  • 1 komkommer, gewassen en in blokjes
  • 1 krop eikenbladsla,nerven verwijderd , in stukken
  • 3-4 eetl. yoghurtdressing
  • zout

Bereiden

In kom gehakt met ei, paneermeel, kerriepoeder, 1 theel zout, appel en vijgen goed kneden tot mengsel wat plakkerig wordt. Gehaktmengsel verdelen in 12 gelijke porties en met natgemaakte handen tot mooie ballen vormen. In braadpan 3 eetl.boter verhitten en gehaktballen op matig vuur rondom bruinbakken. Langs de rand van de pan 100 ml. water schenken en gehaktballen afgedekt in 25-30 min. zachtje gaarbraden. In pan 2 eetl. boter verhitten en ui zachtjes glazig fruiten. Kurkuma en rijst erdoor roeren en nog 2-3 min. bakken. Water en zout toevoegen ( zie richtlijnen op verpakking), aan de kook brengen en volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken en afgedekt laten staan. In kom sla en komkommer luchtig mengen en yoghurtdressing toevoegen.

Bronvermelding