Frau Mayers aardappelsalade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 11-05-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr. voorgekookte aardappelplakjes
  • 2 dl. kruidenbouillon
  • 3 eetl. witte wijnazijn
  • 250 gr. schoongemaakte tuinbonen,(vers of diepvries)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetl. geraspte mierikswortel (potje)
  • 4 eetl. zonnenbloemolie
  • 1 bakje tuinkers
  • zout, peper

Bereiden

Kook de aardappelplakjes in ca. 5 min beetgaar in de kruidenbouillon met 1 eetl, wijnazijn. Afgieten en laten afkoelen. Kook de tuinbonen in ca. 8 min beetgaar, afgieten en afspoelen met koud water en uit laten lekken. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de bleekselderij in smalle boogjes. De paprika in blokjes en snipper de sjalotjes. Meng de rest van de wijnazijn, mierikswortel en zonnenbloemolie. Schep de aardappelplakjes, tuinbonen, bleekselderij, paprika, sjalotjes en de helft van de tuinkers en de dressing doorelkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet afgedekt weg in koelkast en laten smaken een tijdje goed intrekken. Verdeel de rest van de tuinkers voor het serveren over het gerecht. Eet er grof bruinbrood bij.

Bronvermelding