Aardappel-kaas-ui kroketjes van Sophie

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-04-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • olie om te frituren
  • 500 gram aardappelen, in blokjes
  • 1 a 2 uien, gesnipperd
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • peper en zout
  • 250 gram Magere kwark
  • 150 gram bloem
  • 3 eieren
  • 100 gram paneermeel

Bereiden

Doe de aardappelen en de gesneden ui in een pan met wat water en kook tot de aardappelen gaar zijn. Giet af en stamp fijn. Roer de geraspte kaas erdoorheen. Meng de kwark erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet 3 diepe borden klaar, doe in 1 bord de bloem, kluts in een ander bord de eieren en doe in het derde bord de paneermeel. Neem wat van het aardappelmengsel in je hand en vorm tot een kroketje, schep door de bloem, haal door de ei en tenslotte door de paneermeel. Frituur tot de kroketjes een goudbruin korstje hebben.

Bronvermelding