Gebakken appels met lion-saus

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 19-04-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 l slagroom
  • 1 lion reep
  • 4 appels (bijv. Jonagold)
  • boter
  • poedersuiker
  • kaneel

Bereiden

1. Schil de apels en boor het klokhuis uit. 2. Verwarm de boter in een braadpan en bak de appels hierin zachtjes aan. 3.Bestuif de appels met wat poedersuiker en kaneelpoeder en bak al draaiend de appels verder in de pan. 4. Verwarm ondertussen de slagroom op een zacht vuurtje en snijd de lion-reep in kleine stukjes. 5. Meng de lion-stukjes in de hete room en laat ze goed oplossen, totdat er een lekkere chocolade-notensaus ontstaat. 6. Zet op elk bord een warme appel en schenk er de warme lion-saus overheen, en als het hebt doe er een grote bol vanille-ijs bij! Tip: Extra lekker met een dot vanillekwark

Bronvermelding