Menu
Gebakken broodpudding
Ingrediënten
- 8 sneden oud brood
- 1 appel
- 2 el cruesli
- 2 eierdooiers
- geraspte kaas
- eventueel wat kaneelpoeder
- 1 el gesmolten boter
- verse kruiden (peterselie, basilicum)
- scheutje melk
- 1 tl poedersuiker
- peper
- boter of olie om in te bakken
- 1 el yoghurt of kwark
Bereiden
1. Snijd de korsten van het brood en scheur het brood in kleine stukjes.
2. Schil de appel en verwijder het klokhuis, snijd de appel in kleine stukjes en meng dit samen met de cruesli en het brood in een kom.
3. Schenk een scheut melk op het brood en meng alles goed door elkaar, zodat het brood kan weken.
4. Meng er nu de boter en de losgeklopte eidooiers doorheen.
5. Breng deze 'broodkwark' op smaak met wat kaneelpoeder, verse gehakte kruiden, poedersuiker en wat geraspte kaas en peper.
6. Meng alles nogmaals goed door elkaar.
7. Verwarm de olie of boter in een grote braadpan en schep er kleine bolletjes van het broodmengsel in.
8.Druk met een lepel de bolletjes wat platter (zoals een hamburger) en bak za aan beide kanten bruin.
9. Lepel op elke gebakken broodpudding een dot verse yoghurt of kwark.