'Italiaanse'vis met tomaten uit de oven. Gezond en slank '

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 05-04-2012 | 40 keer bewaard

Ingrediënten

  • witte wijn
  • 600 gr panga/tilapia of kabeljauw
  • 8 tros of roma tomaten
  • oregano en basilicum kruiden
  • 2 teen knoflook geperst
  • geraspte oude kaas
  • peper en zout uit de molen
  • olijfolie
  • citroensap

Bereiden

De vis goed droogdeppen en bestrooien met peper en zout. Tomaten in plakken van net geen 1 cm Doe een klein scheutje olijfolie in een ovenschaal,zodat de bodem geheel bedekt is. Voeg een scheutje citroensap,droge witte wijn en de geperste teentjes knoflook toe.Leg de vis in de schaal. Bedek het geheel met plakken tomaat en strooi er de Italiaanse kruiden en peper en zout over Zout mag royaal,omdat tomaat nogal wat hartigheid wegneemt. Leg op elke schijf tomaat een bergje geraspte kaas. Zet in een oven van 180 gr en laat het 20 min staan totdat de kaas een korstje heeft. Zijn de plakken vis dik,dan mag het iets langer staan. Lekker met gebakken aardappeltjes in de schil ,zelfs met pasta en een rucola salade.

Materialen

Al enkele malen gegeten. Geserveerd met spaghetti gemengd met een scheutje Chili-knoflookolie ( AH) en daar bovenop de tomaten met de vis en iets van het vocht uit de schaal erover gegoten ,vonden wij dit gerecht het lekkerst. Ik serveer het steevast met een knapperige groene salade. Lidwien

Bronvermelding