Menu
Geroosterde asperges met rucolapesto
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
500 gr groene asperges, olijfolie, 35 gr rucola, 2 teentjes knoflook, 20 gr gepelde walnoten, verse Parmezaanse kaas (ongeveer 30 gram), 3 sneetjes oud wit brood, peper & zout
Bereidingswijze:
was de asperges goed en verwijder daarna de houtachtige uiteinden. Groene asperges hoeft niet geschild te worden. Vet vervolgens een bakplaat in met wat olijfolie en leg de asperges op deze bakplaat. Bestrijk de bovenzijde van de asperges ook met een beetje olijfolie.
Maak vervolgens de rucolapesto gereed. Pureer hiervoor de rucola met de walnoten en de knoflook met de staafmixer (of gebruik de keukenmachine) en voeg tijdens het pureren ongeveer 160 ml olijfolie toe. Roer daarna de Parmezaanse kaas er door en breng de pesto op smaak met peper en zout.
Verwarm de grill van de oven voor.
Plaats de bakplaat met de asperges onder de hete grill en rooster de asperges ongeveer 5 minuten. Draai de asperges dan om en rooster deze nogmaals ongeveer 5 minuten zodat deze beetgaar is.
Verkruimel ondertussen het witbrood en bak het broodkruim in een pan met een beetje olijfolie goudbruin. Laat het broodkruim daarna uitlekken en bestrooi met wat grofgemalen zeezout.
Haal de asperges uit de oven en leg de geroosterde asperges op een schaal. Schep wat rucolapesto over de asperges en bestrooi het geheel met het broodkruim. Voeg eventueel nog wat vers gemalen peper toe.