Kipfilet in tomaten-kaneelsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 20-04-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (a 100 g)
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 1 pakje gezeefde tomaten (netto 500 g)
  • 25 g extra bittere chocolade
  • 1 zakje gemengde noten, gepeld
  • 50 g boter of margarine
  • 1 teen knoflook
  • 2 theel kaneel
  • 1/2 theel ketoembar
  • 1/2 theel chilipoeder
  • 1 kippebouillontablet
  • 50 g rozijnen
  • 1/8 l slagroom
  • 2 takjes peterselie

Bereiden

De kipfilets onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier goed droogdeppen. Inwrijven met zout en peper. Ui pellen en snipperen. Chocolade in kleine stukjes breken. Noten fijnhakken, enkele noten achterhouden voor de garnering. * In grote braadpan de boter verhitten. Kipfilet in 5 minuten rondom bruin bakken. Kipfilet uit de pan nemen. In bakvet de ui ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Nu toevoegen: kaneel, ketoembar en chilipoeder. Al roerend een 1/2 minuutje zachtjes bakken.Tomaten en chocolade toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Mengsel aan de kook brengen. Zonder deksel op pan ca. 3 minuten laten inkoken. Af en toe roeren. Rozijnen erdoor roeren. Kipfilet in saus leggen. Zonder deksel op pan 3 minuten laten inkoken. Af en toe roeren. Rozijnen erdoor roeren. Kipfilet in saus leggen. Zonder deksel op laag vuur in zo'n 8 minuten gaar laten worden. met vleesvork kipfilet uit de pan nemen. en even laten uitdruipen. Op een warme schaal leggen. Fijngehakte noten en slagroom door saus roeren. Saus nag ongeveer 1 minuut verwarmen. Beetje saus op de kipfilets scheppen. Peterselie erboven fijnknippen. Garneren met achtergehouden noten. Rest van saus overdoen in sauskom. Lekker met rijst en veldsla met appel.

Bronvermelding