Nasi Goreng

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 20-04-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram varkensvlees in blokjes
  • 1 eetlepel sambal
  • 4 eetlepels zoute ketjap
  • 1 mespunt ketoembar
  • 1/2 theelepel gemalen laos
  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
  • 3 eetlepels djahé
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram magere spekjes
  • 2 stuks gesnipperde uien
  • 300 gram preiringen
  • 150 gram soepgroenten
  • 300 gram rijst
  • 3 teentjes uitgeperste knoflook
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout

Bereiden

Rijst gaar koken. Spekjes uitbakken in een droge koekenpan en de uisnippers fruiten in het spekvet. Het vlees mengen met de sambal, helft van de zoute ketjap, uitgeperste knoflook, zout, suiker, ketoembar, gemalen laos, gemalen kurkuma, djahé. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees. Schep het gebakken spek en de ui door het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap. Voeg prei en soepgroenten toe en bak deze, al omscheppend, vijf minuten mee. Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak deze ook nog 10 minuten al omscheppend door.

Materialen

Pannen enzo.

Bronvermelding