OVEN GEHAKT: Gehaktschotel met een kaaskorstje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 12-10-2010 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olie
  • 400 gr gehakt
  • 4 el tomatenketchup
  • 2 el sojasaus of ketjap manis
  • 1 el milde currypasta
  • 250 gr Mexicaanse roerbakgroenten
  • 2 dl geconcentreerde bouillon van 1 tablet
  • zout en versgemalen peper
  • aardappelpuree voor 4 pers. zelfgemaakt of uit pak
  • 100 gr geraspte jongbelegen kaas

Bereiden

Voorbereiden: Snipper de uien en de knoflook. Fruit ze glazig in de olie. Laat het gehakt meebakken tot het los is en begint te kleuren. Voeg tomatenketchup, sojasaus en currypasta toe en laat kort meebakken. Voeg de groenten toe, roerbak kort en giet er de bouillon bij. Laat met deksel op de pan ca. 5 min stoven tot de groenten beetgaar zijn. Proef of er nog zout en of peper bij moet. Maak intussen de puree. Bereiden: Schep het gehaktmengsel in een (ingevette) ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Trek er met een vork een mooi patroontje in en bestrooi met de geraspte kaas. Deze ovenschotel kan op 2 manieren worden afgewerkt: 1) Als het gehaktmengsel en de puree nog warm zijn, wordt de ovengrill voorverwarmd, de schotel bestrooid met de geraspte kaas en niet te dicht onder de grill gezet tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren. 2) Als de schotel van tevoren is gemaakt en de inhoud is afgekoeld wordt de oven voorverwarmd op 200°C en wordt de schaal 30 min in de voorverwarmde oven gezet.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding