Beef shanghai

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 20-04-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr gehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 2 stuks uien
  • 2 teen knoflook (of meer smaak)
  • 5 cm gember
  • 1 theelepel sambal
  • 1 pond prei
  • 1 stuks bouillonblokje
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 borrelglas sherry
  • 4 eetlepels tomatensaus
  • 1 pak bami

Bereiden

Uien snipperen, gember snipperen of raspen, knoflook fijnpersen. Bij elkaar in een schaal doen. Prei schoonmaken en in ringen snijden. In een grote pan water koken en bami, volgens verpakking, gaar koken en uitlaten lekken. Olie verwarmen in hapjespan en uien, knoflook en gember zachtjes bakken. Sambal toevoegen en nog even bakken. Gehakt toevoegen en rul bakken tot het zijn rauwe kleur kwijt is. Prei toevoegen en roerbakken tot het gaar is. Oestersaus, ketjap, sherry, tomatensaus, het bouillonblokje toevoegen en door elkaar roeren. Zoveel water toevoegen zodat er een saus ontstaat. Even laten pruttelen.

Materialen

hapjespan

Bronvermelding