CURRY: Curry met kip en kokos

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 12-10-2010 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el (arachide)olie
  • 700 gr kipfilet in dunne reepjes
  • 1 grote ui in dikke ringen
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl geraspte verse gember of 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 3 middelgrote pruimtomaten, in grove plakken
  • 250 ml kokosmelk
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 2 el grofgehakte verse koriander

Bereiden

Verhit de helft van de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de kip in porties lichtbruin. Schep de kip uit de pan. Verhit de resterende olie in dezelfde pan en roerbak ui, knoflook en gember tot de ui zacht wordt. Roerbak de specerijen mee tot het mengsel begint te geuren. Pas op voor aanbranden! Voeg de stukken tomaat toe en schep om tot ze net zacht worden. Doe de kip terug in de wok samen met de resterende ingrediënten en roerbak tot alles gaar is.

Materialen

Wok of grote koekenpan

Bronvermelding