Kip in een gouden korstje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 20-04-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipfilets of kippenpoten
  • 1 el hot curry
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 halve el pittige mosterd
  • 2 el abrikozen jam
  • 5-6 el worcestershire sauce
  • 2-3 el citroensap
  • 2 tl zwarte peper
  • 2 tenen knoflook (of meer naar smaak)
  • 2 el olijfolie
  • 2-3 el tomatenpuree
  • 1 el gemalen komijn (djinten)

Bereiden

Snij de kipfilets of kippenpoten diagonaal ongeveer 5 mm in. (om de marinade beter in te laten trekken) Mix de currypoeder, gember, mosterd, komijn, abrikozenjam, tomatenpuree, Worcestershire sauce, olie, citroensap en knoflook in een grote kom. Stooi de peper erover. voeg de kip toe en zorg dat de kip goed bedekt is met de marinade en laat het minstens een uur marineren. Niet in de koelkast, tenzij je het een dag van te voren maakt. Dan haal je een uur voor de kip de oven ingaat, de kip uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 C. Haal de kip uit de marinade en plaats de kip in een licht met olie bestreken ovenschaal en bak voor 40-45 minuten. Draai de kip halverwege. Je kan ook de kip met marinade en al in de oven zetten (niet afgedekt). Na 15 minuten de kip draaien en met alufolie afdekken. De kip krijgt dan geen krokant korstje.

Materialen

oven, diepe schaal

Bronvermelding