Spinazie a la creme met kookroom en kerrie

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 7 minuten,

Laatst aangepast: 21-04-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • kerriepoeder,zout en peper
  • 500 gr spinazie
  • 100 ml kookroom

Bereiden

INGREDIËNTEN VOOR SPINAZIE A LA CREME MET KERRIE 500 gram verse spinazie100 mililiter kookroom kerriepoeder maizena peper/zout olijfolie BEREIDINGSWIJZE VOOR SPINAZIE A LA CREME MET KERRIE Maak de spinazie schoon, dikke nerven eruit halen. Goed wassen. Doe wat olijfolie in en koekenpan en verhit deze. Roerbak de gewassen spinazie met aanhangend water tot het bijna geslonken is. Doe in een schaaltje wat maizena, kerriepoeder (naar smaak pikant of mild), peper en zout, roer aan met wat water. Als de spinazie bijna goed is, voeg de kookroom toe en als deze op temperatuur is de maizena mengsel toevoegen. Goed doorroeren en even laten doorkoken. Mocht de spinazie te gebonden zijn, voeg dan wat witte wijn toe.

Bronvermelding