BBQ recept : varkenshaasje in honing ketjap marinade

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 24-04-2011 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st varkenshaasje
  • 3 el ketjap
  • 2 tl citroensap
  • 4 tl honing

Bereiden

Maak eerst de marinade voor dit bbq recept. Meng hiervoor in een kom de honing met het citroensap en de ketjap. Roer de marinade goed door en zet hem even weg. Leg de spiezen, als je houten gebruikt, in heet water zodat ze niet verbranden boven de bbq. Snijd nu de varkenshaas (of varkenshaasjes) in gelijke blokjes. Marineer de blokjes varkenshaas minimaal 2 uur in de marinade. Zet het vlees onder het marineren wel in de koelkast. Rijg nu de varkenshaas aan de houten spiezen en rooster ze boven een hete bbq in ongeveer 10 minuten gaar. De varkenshaasjes mogen best een beetje rosé zijn als je ze oppeuzelt! Eet smakelijk met dit lekkere bbq recept

Materialen

spiezen

Bronvermelding