BBQ Recept : Gamba's van de BBQ met een spaans tintje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 24-04-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st limoen
  • 8 st gamba's
  • peper en zout
  • Olijfolie
  • 1 st spaanse peper

Bereiden

Neem voor dit recept grote gamba¿s die nog in hun pantser zitten. Laat dit pantser zitten en wrijf elke gamba goed in met grof zeezout en cayennepeper. Bestrijk ze nu met olijfolie. Rooster de gamba¿s nu boven een gloeiend hete barbecue in ongeveer vier minuten. Zorg er in ieder geval voor dat de buitenkant van de gamba¿s een mooi geroosterd kleurtje heeft. De binnenkant van de gamba¿s is nu nog niet helemaal gaar en daarom nog lekker mals! Vind je het geen prettig idee om rauwe vis te eten dan kun je de gamba¿s gerust nog wat langer op de barbecue laten liggen! Serveer de gamba¿s met de heel fijngesnipperde spaanse peper en pers uiteindelijk een partje limoen over de gamba heen! Een lekkere barbecue avond gewenst

Bronvermelding