BBQ Recept : Hawai Spies

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 24-04-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 st kipfilets
  • peper en zout
  • 5 el sojasaus
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik ananas

Bereiden

Zoals bij de meeste barbecue vlees, vis en kip recepten begint ook de lekkerste Hawaï spies met een marinade. Pak hiervoor een diepe kom en vermeng hierin de olijfolie met de sojasaus. Maak vervolgens de knoflook schoon en pers de tenen boven de marinade fijn. Voeg uiteindelijk naar smaak peper en zout toe. De Hawaï spies maak je klaar met kipfilet. Snijd deze in grote blokken, of vraag de slager of hij het voor je doet, en marineer deze minimaal een uur in de marinade. Neem het blikje ananas, of gebruik een vers exemplaar natuurlijk, en snijd ook hier blokjes van. Als de kipfilet lang genoeg heeft gestaan is het nu tijd om de Hawaï spiezen in elkaar te zetten. Rijg hiervoor om en om een blokje kipfilet en een blokje ananas aan een spies. Gebruik je houten spiezen week deze dan in heet water voordat je ze gebruikt, dit voorkomt dat ze verbranden boven de barbecue. Rooster de spiezen afhankelijk van de grootte van de blokjes kip in 8 tot 15 minuten gaar boven de hete barbecue.

Bronvermelding