Cantucci Di Prato

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 22-04-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr bloem
  • 2 el water
  • 2 st eigelen
  • 2 zakjes vanilliesuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 rasp citroen
  • 1/2 rasp sinaasappel
  • 3 st eieren
  • 50 gr olijfolie
  • 200 gr amandelen met schil
  • 250 gr suiker

Bereiden

Warm de oven voor op 180 graden. Klop het ei met de suiker luchtig. Voeg de geraspte citroen-en sinaasappelschil toe en de olijfolie (of gesmolten boter). Meng beetje bij beetje de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker door het eimengsel en vervolgens de amandelen. Verdeel het deeg in 4 stukken en vorm hiervan duimdikke rollen. Klop het eigeel door het water. Bestrijk hiermee de deegrollen en zet de bakplaat in de oven. Bak de deegrollen in 20 minuten goudbruin. Snijd er diagonale koekjes uit en bak deze zo'n 10 minuten voor een tweede keer.

Bronvermelding