BBQ Recept : Kipspiesjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 24-04-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 el droge witte wijn
  • 4 st kipfilet
  • 100 gr sesamzaad
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte basterdsuiker

Bereiden

Vermeng in een diepe schaal de witte wijn, de basterdsuiker en de olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer net zolang tot een mooie marinade ontstaat, zonder klontjes. Snij nu de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Kipfilet bevat een peesje, snij die er eerst uit. Doe nu de kipfilet-blokjes in de schaal en roer ze goed om in de marinade. Laat de kip minstens 30 minuten marineren. Rijg nu de kipfilet aan houten spiezen. Om te voorkomen dat de spiezen verbranden op de barbecue is het handig om deze eerst even in heet water te weken. Helemaal ideaal is natuurlijk het gebruik van ijzeren barbecue-spiezen. Rooster uiteindelijk de spiezen op een hete barbecue in ongeveer 4 minuten per kant gaar. Vlak voordat ze klaar zijn de barbecue-spiesjes met marinade bestrijken en door de sesamzaadjes rollen. Rooster nu de stokjes nog 1 minuut boven de barbecue om de sesam te roosteren!

Bronvermelding