'Kippakketjes met boursin en paprika' leuk voor een etentje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipfilets

Bereiden

4 (enkele) kipfilets 1 doosje boursin 1 rode paprika 1 gele paprika handje champignons paprikapoeder kerriepoeder ketoembar (gemalen koriander) paar takjes verse kruiden (bv. peterselie of bieslook) scheutje witte wijn zout & peper boter om in te vetten Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak van aluminiumfolie vier grote rechthoekige stukken (ongeveer 1,5 keer zo lang als de breedte van de rol). en smeer in met wat zachte boter. Snijd de paprika's in mooie dunne reepjes en verdeel ze over de folie. Bestrooi de kipfilets rijkelijk met kruiden: peper, zout, paprika, kerrie en ketoembar. Snijd ze vervolgens in de lengte in tot je een soort van zakje krijgt. (een broodje wat je niet helemaal open snijd). Smeer boursin ertussen en klap weer dicht. Leg de kip op de paprika. Snijd de champignons in plakjes en strooi ze over de kip. Voeg nog wat fijngehakte verse kruiden toe. Giet tenslotte een scheutje witte wijn over elke kipfilet en vouw de pakketjes dicht. Zorg dat je ze ruim inpakt, dus niet te strak. Leg de pakketjes op een bakplaat en laat ze in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar worden. Serveren: laat iedereen zelf aan tafel het "cadeautje" uitpakken. Lekker met rijst. De pakketjes kunnen van te voren gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden tot gebruik. Kip niet helemaal gaar? Geen paniek! Even terug in de oven of (zonder folie) in de magnetron. Dit recept gaat uit van kipfilets van 125 gram, zwaardere filets moeten wat langer in de oven, ca. 5 minuten extra.

Materialen

aluminiumfolie

Bronvermelding