Asperge salade met zalm

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.

Laatst aangepast: 28-04-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 Gr. Gerookte Zalm.
  • 2 El. Italiaanse mix (lidl?).
  • 1 Kilo Asperges.
  • 1 1/2 Citroen.
  • 2 Handjes Rucola Melange.
  • 2 El. Peterselie.
  • 10 Blaadjes Basilicum.
  • 10 Cherry / Snoep Tomaatjes.
  • Gran Padano.
  • Peper / Zout uit de molen.
  • 3 El. Olijfolie.

Bereiden

Schil de asperges en snij de droge onderkant eraf. Kook de asperges in wat zout water wat kookt draai het vuur laag en stoof ze in 10 a 15 min beetgaar, laat ze uitlekken en aflkoelen. Klop een dressing van de olijfokie, peper,zout en citroen sap. Hak de bieslook en basilicum fijn en pluk de peterselie. Halveer de tomaatjes. Verdeel de rucola over de borden. Lekker met wat ciabatta brood en kruidenboter. Verdeel de aspersges erover. Drapeer de zallm over de asperges. Verdeel hierover de verse kruiden en de snoep tomaatjes en de italiaanse mix. Schaaf wat gran padano kaas eroverheen en maak het geheel mooi af met de dressing.

Bronvermelding