Menu
'Appel-Yoghurt'-Tiramisu
Ingrediënten
- zie onder bereiding
Bereiden
½ liter Griekse yoghurt
1 blikje gecondenseerde melk met suiker (397 gram)
4 appels
snuf kaneel
1 dl. appeldiksap
2 dl. slagroom
25 gram suiker
4 Italiaanse lange vingers
½ glas brandy
garnering: fruit van het seizoen en muntblaadjes
Schil de appels en snijd ze in stukjes, kook ze gaar in het appeldiksap met
een snuf kaneel, schep ze uit het vocht en maak ze fijn met een vork, bewaar
het kookvocht..
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Doe de yoghurt in een schaal, voeg de gecondenseerde melk toe en meng goed
Meng de brandy met het appelkookvocht en besprenkel hiermee de lange
vingers.
Verdeel het yoghurt-mengsel over 4 coupes, verdeel hierover de appelcompote
en vervolgens het resterende brandymengsel, dek af met een laagje geslagen
room, steek in elke coupe een lange vinger, garneer met fruit naar keuze en
een muntblaadje.
Receptuur: Karlos Arquiñano.
Vertaling en bewerking: Tonny Leeflang-Wondergem.