Bonenpasteitjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 650 gram kidneybonen
  • 150 gram wit broodkruim
  • 1 stengel prei, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 ei, losgeklopt

Bereiden

1. Voor de knoflookboter: meng 100 gr. boter, knoflook en peterselie; leg in bakpapier en laat afkoelen in de koelkast. 2. Prak kidneybonen met aardappelstamper in een kom. Voeg geleidelijk 75 gr. broodkruim toe en meng alles goed. 3. Smelt 25 gr. boter in een koekenpan en roerbak prei en selderij 3-4 minuten. 4. Voeg bonenpuree en peterselie toe; voeg zout en peper naar smaak toe en roer alles goed om. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud wat afkoelen. 5. Vorm 4 ovale ballen van de bonenpuree. 6. Snijd de knoflookboter in 4 gelijke stukken en druk een plak in het midden van elke bondenpasteitje. Kneed de bonen om de boter heen. 7. Doop elk pasteitje in het ei en rol ze dan door de rest van het broodkruim. 8. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de pasteitjes in 7-10 minuten goudbruin. Draai ze halverwege de tijd om.

Bronvermelding