Menu
Macaronischotel met kaas en tomaten
Ingrediënten
- 225 gr macaroni
- 175 gr kaas, geraspt
- 100 gr parmezaanse kaas, geraspt
- 4 el wit broodkruim
- 2 el basilicum, fijngehakt
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 450 gr tomaat uit blik
Bereiden
1. Voor de tomatensaus: verhit de olie in een pan en bak de sjalotjes en knoflook 1 minuut. Voeg tomaten, 1 el basilicum en zout/peper naar smaak toe en roerbak alles 10 minuten op middelhoog vuur.
2. Kook intussen de macaroni al dente en giet af. Verwarm de oven voor.
3. Men de twee soorten kaas.
4. Vet een diepe ovenvaste schaal in. Schep een 1/3 van de tomatensaus in de schaal, daarop 1/3 van de macaroni en dan 1/3 van de kaas. Strooi er zout en peper over. Herhaal deze lagen nog 2 keer.
5. Meng het broodkruim en 1 el. basilicum en strooi het over de macaronischotel. Verdeel klontjes boter over de bovenkant. Bak de schotel 25 minuten in een voorverwarde oven op 190 oC, of tot de schotel goudbruin is en de kaas is gesmolten.