Melanzane alla Parmigiana

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 04-04-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 literblik tomaten, gepeld
  • 3 aubergines, stevig
  • 1 bol mozzarella
  • parmezaanse kaas
  • oregano, gedroogd
  • peterselie, vers
  • citroensap

Bereiden

Snijd de aubergines in plakken van 3 cm. dik. Bestrooi ze met wat zout en laat 20 minuten intrekken. Droog de plakken af met een stuk keukenpapier. Bak de plakken in olijolie, ca. 3 minuten aan beide kanten. Maak de tomatensaus: ui, wortel en knoflook bakken in wat olijfolie ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg tomaten, peterselie, zout, peper, oregano en wat citroensap toe. Laat de saus 15 min. zachtjes koken. Doe helft van de saus in een vuurvaste schaal. Daarna plakjes aubergine erop leggen, daarop wat plakjes mozzarella, weer een laagje aubergine en mozzarella en totslot de restende tomatensaus. Bestrooi met Parmezaanse kaas. Zet de schaal 20 min. in een voorverwarmde oven op 175 oC.

Bronvermelding