Authentieke gehaktballen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 29-04-2011 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 el paneermeel
  • 3 el melk
  • 500 gr gehakt
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • 50 gr boter

Bereiden

Strooi 3 el paneermeel in een bord en schenk de melk erover; laat de paneermeel zacht worden. Doe het gehakt in een kom, breek het ei erbovenuit en voeg paneermeelmengsel toe; voeg 2 tl zout, 1 tl peper en 1/2 tl nootmuskaat toe en meng alles goed. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm met natgemaakte handen een mooie ronde bal zonder barstjes; rol deze ballen door de paneermeel. Verhit de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de ballen op half hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en voeg 3/4 dl water toe. Braad de ballen afgedekt in ca. 20 min zachtjes gaar. Leg de ballen op een schaal. Voeg nog 1 dl water aan de jus toe en roer alle aanbaksels los door het geheel nog 1 min op hoog vuur te koken. Lekker met gekookte aardappelen en andijvie of bloemkool, maar dat bepalen we zelf wel...

Bronvermelding