Creoolse stoofpot

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 20-04-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg hamlappen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el gehakte tijm (vers, of 1 tl gedroogde)
  • 1 el mosterd
  • 1/2 el paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 1 sap van 1 citroen
  • 3 uien
  • 5 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 1,5 el bloem
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 dl witte wijn

Bereiden

Verwarm de oven voor op 140 C. Snijd het vlees in blokjes. Voeg gepelde geperste knoflook, tijm, mosterd, paprikapoeder, peper, zout en citroensap bij het vlees. Marineer het vlees hierin minstens een half uur. Pel de uien en snijd ze in ringen. Was de bleekselderij en snijd deze in stukjes van 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en verdeel het vruchtvlees in smalle repen. Was de courgette en verdeel deze in plakjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak hierin de groenten 5 minuten. Strooi de bloem erover. Schep de groenten in een ovenschaal of braadslede en voeg de tomaten met vocht en de wijn eraan toe. Meng het vlees met marinadevocht door het groentenmengsel. Laat alles afgedekt in het midden van de oven 2 uur stoven. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Materialen

Ovenschaal of braadslede

Bronvermelding