10 Lekkerste Dressings

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 03-05-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 recepten hieronder

Bereiden

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.

Materialen

Vinaigrette met witte wijnazijn en honing 6 el olijfolie 2 el witte wijnazijn 1 tl honing zout en peper Citroenvinaigrette 2 el citroensap 5 el olijfolie zout en peper Basilicumdressing met pijnboompitten 2 el balsamicoazijn 5 el olijfolie 1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt 1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt zout en peper Vinaigrette met mosterd 6 el olijfolie 2 el Dijon mosterd 2 el rode of witte wijnazijn zout en peper Dressing van limoensap en koriander 2 el limoensap 3 el verse koriander, fijngehakt 125 ml olijfolie 1 el witte wijnazijn Yoghurtdressing 150 ml yoghurt 2 el witte wijnazijn 1 el verse munt, fijngehakt 1 el verse peterselie, fijngehakt versgemalen zwarte peper Blauwe-kaasdressing 75 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort) 1 teentje knoflook, geperst 225 ml zure room of dikke yoghurt 1 el witte wijnazijn 2 el verse peterselie, fijngehakt versgemalen zwarte peper Honing-mosterddressing 1 el grove mosterd 1 el Dijon mosterd 1 el heldere honing 1 el citroensap of witte wijnazijn 4 el olijfolie zout en peper Pestovinaigrette 2 á 3 el witte wijnazijn 2 tl pesto 75 ml olijfolie zout en peper Oosterse dressing 1 el mosterd 1 el Japanse sojasaus 1 el balsamicoazijn 2 el olijfolie 1 el sesamolie zout en peper

Bronvermelding