BIJGERECHT AARDAPPEL: Aardappelgratin met roquefort

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Frans.
Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 15-10-2010 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 5 sjalotjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl melk
  • 2 dl kookroom
  • 1 eidooier
  • versgemalen peper
  • gemalen nootmuskaat
  • 150 gr roquefort
  • 2 el gehakte peterselie (vers of diepvries)

Bereiden

Dit recept is een voorgerecht voor 6 personen, maar kan ook gebruikt worden als hoofdgerecht voor 4 personen (dit laatste is echt Frans!) Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes. Vet een lage ovenschaal of 6 (4) 1-persoonsovenschaaltjes inmet de helft van de olijfolie. Meng de gepelde teentjes knoflook met melk, kookroom en eidooier. Voeg peper en nootmuskaat toe en klop goed door. Schep de aardappelschijfjes en de sjalotjes door dit mengsel. Bereiden: Schep de helft in de ovenschaal(tjes), verkruimel de helft van de kaas ervoven en verdeel de andere helft van het aardappelmengsel hierover. Verdeel de rest van de verkruimelde roquefort en de peterselie erover en sprenkel er 1 el olijfolie over. Zet het gerecht ca. 40 min in de oven totdat het lichtbruin en gaar is.

Materialen

ovenschaal of 6 (4) 1-persoons ovenschaaltjes

Bronvermelding