Dikke roomyoghurt met pistachecaramel

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-05-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr. suiker
  • 100 gr. gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 20 gr. pijnboompitten
  • 20 gr. sesamzaad
  • 2 dl. slagroom
  • 3 dl. volle yoghurt

Bereiden

Verwarm de suiker met 2 eetlepels water in een pan met dikke bodem en laat zonder roeren smelten tot de suiker lichtbruin is. Voeg de noten, pitten en zaadjes in één keer toe en roer goed om. Giet de caramel op een stuk bakpapier , strijk een beetje uit het laat het afkoelen. Klop de slagroom stijf en roer de youghurt er voorzichtig doorheen. Hak de caramel in stukken. Schep de roomyoghurt in schaaltjes en serveer met de caramel. I.p.v de pistachenoten kunnen ook amandelen gebruikt worden.

Bronvermelding