Menu
Babi Pangang
Ingrediënten
- Bloem
- 8 speklappen
- 1 liter runderbouillon
- 6 bollen gember
- 4 eetlepels gembernat
- 2 theelepels sambal
- 1/2 limoen (sap)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 3 eetlepels ketjap
- 500 gram gekookte rijst
- 200 gram doperwten
- 1 bouillonblokje (verkruimeld)
- 1 eetlepel gehakte koriander
- 4 eetlepels Zonnebloemolie
Bereiden
Leg de speklappen met 1 liter runderbouillon in de pan. Breng aan de kook en laat het 1,5 uur sudderen tot het vlees zacht is. Doe de gemberbollen, gembernat, sambal, tomatenpuree, limoensap en ketjap een in pannetje. Breng het aan de kook. Voeg al roerend zo veel water toe tot er een gladde dikke saus ontstaat. Breng eventueel op smaak met zout. Verhit in een anti aanbakpan 4 eetlepels olie en voeg de rijst, doperwten en het verkruimelde bouillonblokje toe. Bak het geheel al roeren 4 minuten aan. Neem de pan van het vuur en voeg de gehakte koriander toe. Haal de speklappen uit de pan en dep ze droog. Haal ze lichtjes door de bloem en frituur ze in hete olie op 180 graden tot ze bruin en krokant zijn. Verdeel de rijst over de borden, leg het vlees erop en schep de saus over het vlees.