Geschnetzeltes - Kalfsreepjes in roomsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 11-05-2011 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr. kalfsschnitzel, ongepaneerd, in reepjes
  • 40 gr. boter
  • 3 sjalotjes, fijngehakt
  • 250 gr. champignons, in plakjes
  • 3 eetl. cognac of vieux
  • 2 eetl. bloem
  • 200 ml. zoete witte wijn
  • 250 ml. slagroom
  • 3 takjes peterselie, fijngeknipt
  • zout en peper

Bereiden

Bestrooi de vleesreepjes met zout en peper. Smelt de boter in een hapjespan. Voeg de sjalotjes en champignons toe en bak ze op hoog vuur in ca. 4 min. goudgeel. Neem de champignons en de sjalotjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg nog een klontje boter aan de pan toe en bak als de boter bruist de reepjes vlees in ca. 5 min. mooi lichtbruin. Voeg de verwarmde cognac toe en flambeer het vlees.( zorg dat de afzuigkap uit staat) Strooi bloem over het vlees en schep goed door elkaar. Voeg de champignons en de sjalotjes toe, giet de wijn erover. Voeg als laatste de room toe en laat alles nog ca. 3 min. stoven. Breng op smaak met zout en peper. Strooi voor het serveren de peterselie erover. Lekker met rösti of spaghetti en een frisse salade.

Bronvermelding