Menu
Chocolademousse
Ingrediënten
- 75 gr Pure chocola (1 reep)
- 2 eieren
- 25 gr poedersuiker
- 1 el cognac
- 1/8 l slagroom
Bereiden
Chocola au bain marie smelten.
Eieren splitsen en eitwitten stijfkloppen. Dooiers met poedersuiker dik en romig kloppen. Chocola en cognac door dooiermengsel kloppen.
Slagroom stijfkloppen en samen met het dooiermengsel voorzichtig door het eitwit mengen.
Over schaaltjes verdelen en 2 uur in de koelkast laten opstijven.
Dit recept is oorspronkelijk voor vier personen, maar dat is echt veel te weinig hoor! Dit zijn twee lekker royale porties. Ik maak er ook wel eens sinaasappelcompote bij: sinaasappelpartjes in vers sap, suiker en likeur inkoken tot het stroperig is, en af laten koelen.
Dit recept is oorspronkelijk voor vier personen, maar dat is echt veel te weinig hoor! Dit zijn twee lekker royale porties. Ik maak er ook wel eens sinaasappelcompote bij: sinaasappelpartjes in vers sap, suiker en likeur inkoken tot het stroperig is, en af laten koelen.
Materialen
3 kommen nodig