Gebakken rijst met romige courgette

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-07-2011 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram pandanrijst
  • zout en peper
  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels boter
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 1/2 theelepel paparikapoeder
  • 250 gram gerookte kipreepjes
  • 3 eetlepels slagroom

Bereiden

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Was ondertussen de courgettes en snijd ze in reepjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. 2. Giet de rijst af en laat hem ca 4 minuten droogstomen. Verhit de olie en 1 eetlepel boter in een pan en fruit er de sjalot en knoflook in. Voeg na 1 minut de kerrie en het paprikapoeder toe en bak ca 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en bak deze op matig vuur ca 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper. 3. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak er de courgettereepjes in. Voeg na ca 2 minuten de gerookte kipreepjes en de slagroom toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer de gebakken rijst met de courgette en kip.

Bronvermelding