Menu
Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons
Ingrediënten
- 250 gram (grot)champignons, in plakjes
- 2 rode uien, in ringen
- 100 gram zachte franse geitenkaas
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg
- 2 eieren
- 4 eetl olijfolie
- versgemalen peper
- zout
- 2 theel thijm
Bereiden
Verkruimel de geitenkaas en laat het bladerdeeg ontdooien.
Klop in een kom de eieren los.
Verhit 2 eetl. olijfolie in ee koekenpan en bak de champignonsplakjes snel bruin. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
Bak vervolgens in 2 eetl. olijfolie de uiringen zacht en fruitig. Schep de uiringen en champignons doorelkaar en meng de thijn erdoor.
Leg het bakpapier op de bakplaat van de oven. Verdeel de plakjes bladerdeeg hierop, zorg wel dat er 2 cm tussenruimte tussen de plakjes is. Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei en schep in het midden de champignonsvulling. Zorg ervoor dat ongeveer 1,5 cm van de randen vrijblijft. Tijden het bakken zullen deze randen iets omhoog komen. Strooi de geitenkaas op de vulling en bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 190 graden in ca. 15 min. gaar en goudbruin.
Materialen
bakpapier