Tonijnsalade voor op toast

Salades, Hapje, 20 personen, Hollands.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 22-04-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn (in olie)
  • 1 rode ui
  • 4 el. mayonaise
  • 1 el. gedroogde peterselie
  • 2 tl. cayenne peper
  • 3 tl. paprika poeder
  • witte peper

Bereiden

Laat de tonijn uitlekken in een zeef of vergiet. Snijd ondertussen de ui fijn. Meng de ui, mayonaise en de rest van de ingrediënten in een kom. . Hak de tonijn fijn met een vork (niet te fijn, het moet geen soep worden) en roer het voorzichtig door het mayonaisemengsel. Schep het geheel over in een mooie kom en laat het ongeveer een uur (of langer natuurlijk) rusten in de koelkast. . Heerlijk voor op toastjes als hapje, 's avonds bij de borrel, maar natuurlijk ook op een sandwich voor bij de lunch. . Eet smakelijk!

Bronvermelding