Gehaktballen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 24-04-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 2 eieren
  • 1 el. gehaktkruiden
  • 2 el. (gekruid) paneermeel
  • 50 g bakboter
  • 250 ml. rode wijn
  • 1 el. bloem

Bereiden

Meng de eieren, de gehaktkruiden en het paneermeel door de gehakt. Afhankelijk van de grootte van de eieren kan eventueel wat meer of minder paneermeel worden gebruikt. Meng het geheel zo dat het een niet al te plakkerige, stevige bal wordt. Draai hier 8 ballen van en laat ze 5 minuten rusten in de koelkast. . Verwarm de braadpan. Doe de boter in de pan en laat het op een hoog vuur bruin worden. Leg dan voorzichtig de ballen in de pan. Braad ze snel op een hoog vuur aan alle kanten bruin. Blus de ballen dan met de rode wijn af. Zet het vuur lager en laat de ballen rustig nog zo'n 10 minuten sudderen met het deksel op de pan. Af en toe omdraaien. Let op dat de jus net te veel inkookt, anders nog een beetje water toevoegen. . Haal de ballen even uit de pan en voeg een eetlepel bloem aan de jus toe. Goed doorroeren tot een gladde, dikke jus ontstaat. Leg nu de ballen terug in de pan en laat nog 5 minuutjes sudderen. . Heerlijk Hollands met piepers en groenten. . Eet smakelijk!

Materialen

* Kom om de gehakt in te mengen * Goede braadpan

Bronvermelding