Aardappelpie

Hartige Taarten, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 09-05-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el paneermeel
  • 75 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt
  • olie
  • 750 gr gekookte aardappelen in de schil
  • 250 gr magere kwark
  • 2 eieren
  • 3 el bieslook
  • versgemalen peper en zout

Bereiden

verwarm oven op 180 gr vermeng in een schaal de paneermeel, 1/3 van de kaas en de peterselie. strooi dit mengsel in een met olie ingevette ovenschaal Snijd de aardappel door de helft en schep het kruim er uit, doe het in een schaal, meng hier met een mixer de kwark en eieren door, tot er e en luchtige puree ontstaat, Voeg evt wat room of melk toe. Voeg 1/3 van de kaas toe en peper en zout en bieslook. Schep dit in de vorm en bestrooi met de rest van de kaas Bak de pie in het midden van cde oven in 35 min gaar en bruin Lekker met asperges met hollandaise saus

Materialen

oven springvorm van 22 cm

Bronvermelding