Chocoladetip : Smelten van chocolade (mislukt)

Gebak, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 24-02-2013 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • chocolade

Bereiden

- De gouden regels bij het smelten van chocolade : De chocolade niet te heet verwarmen en de kom boven heet water mag het water niet raken. Als je chocolade smelt met een een vloeistof moet je minstens 1 eetlepel vloeistof gebruiken per 50 g chocolade. Chocolade toch gekristalliseerd : - Probeer het weer glad te maken door er een klontje boter of een theelepel zonnebloemolie door te kloppen. - Of maak het weer glad door er kokend water door te kloppen, 1 eetlepel per keer. Het gebruikte recept moet dan wel evt. iets worden aangepast. - Is de chocolade gekristalliseerd tijdens het smelten, bv. door te hoge temperatuur, gooi het dan niet weg. Laat het afkoelen en hak in stukjes. Gebruik het in een recept waarin gehakte chocolade nodig is, bv. in chocolade koekjes of door ijs.

Bronvermelding