Appelcrisp met yoghurt-kaneelsaus

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-04-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 groene appels
  • 1/2 citroen
  • 80 gr boter
  • 120 gr bloem
  • 175 gr bruine basterdsuiker
  • zout
  • 1 1/2 dl yoghurt
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 afgestreken theelepels kaneel

Bereiden

Schil de appels,verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in plakken. Boen de citroen schoon en rasp de schil er dun af. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm of een diepe ovenschaal in met 20 gr boter. Beleg de vorm met de appels. Meng de bloem met de suiker, citroenrasp, de rest van de boter en wat zout. Kneed het deeg en maak er grove kruimels van. Verdeel het over de vorm en druk het licht aan. Zet de schaal ca. 45 minuten midden in de oven of tot de bovenkant goudbruin is. Afwerking: Klop de saus van de yoghurt, creme fraiche en kaneel. Neem de appelcrisp uit de oven en geef de saus erbij.

Bronvermelding