Ananas-gratin

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 12-05-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 volle eetlepel kokos-poeder
  • 1 verse ananas
  • 1 sinaasappel (onbehandeld), geraspt
  • 20 cl vloeibare room
  • 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

Bereiden

Oven voorverwarmen op 180 °C. Schil de ananas en haal er de bruine pitjes uit. Snijd de vrucht in de lengte in 4 parten en haal het harde middendeel eruit. Snijd elk part in de lengte in plakken van ca 1/2 cm dik. Vermeng 2 eetlepels basterdsuiker met de geraspte schil van de sinaasappel en de room Schik de plakken ananas in een grote ovenschaal (of 4 kleine) en schenk er het room-mengsel over. Meng de kokos-poeder met de overgebleven basterdsuiker en strooi dit over de schaal(tjes). Zet de schaal in het midden van de oven gedurende ca. 30 min. Warm of lauw serveren, evt. met een bolletje vanille-ijs.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding