Kaasplakken

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 14-05-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gr kaas, jong belegen, per plak
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 ei
  • 1 el koffiemelk
  • 2 tl Franse mosterd
  • 1 el peterselie, fijngeknipt
  • 1 el bieslook, fijngeknipt
  • bloem
  • paneermeel
  • 50 gr boter

Bereiden

Druk de pijnboompitten mooi (!) verdeeld in de kaasplakken. Klop het ei los met melk, mosterd, peterselie, bieslook en wat zout en peper. Wentel elke kaasplak door de bloem (klop de overtollige bloem er af), dan door ei en paneermeel, tot een egale paneermeellaag. Laat ze een 1/2 uur in de koelkast opstijven. Laat in een grote koekenpan het schuim van de boter net wegtrekken. Bak de kaasplakken aan beide kanten op een matig vuur goudbruin.

Bronvermelding