Garnalensoep met gerookte zalm en lente-uitje

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 12-08-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 blikjes garnalensoep (shrimp admiral soup)
  • 3 dl room
  • 1 scheutje vermout
  • 1 scheutje witte wijn
  • 1 ons gerookte zalm, in blokjes
  • 2 stuks lente-uitje, in ringetjes
  • zout
  • peper
  • 4 plakjes wit brood, in een leuke vorm bv.ster
  • 1 klontje boter

Bereiden

Breng de garnalensoep samen met de room, witte vermout en witte wijn aan de kook en laat 10 min. zachtjes doorkoken. Maak op smaak met peper en zout. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de broodfiguren aan beide kanten. Verdeel de soep over 4 diepe borden en garneer met de zalm en de lente-uitjes. Serveer hiernaast de broodsterren.

Bronvermelding