Aardbeienpizza

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 90 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 16-05-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 zakje droge gist
  • 100 ml lauw water
  • 1 theelepel suiker
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel zout
  • 500 gram aardbeien
  • 100 gram suiker
  • 1/2 onbespoten citroen
  • 25 gram pijnboompitten
  • 150 gram wilde aardbeien(zie ze maar te krijgen, kan zonder
  • muntblaadjes

Bereiden

Bereiding Deeg - ipv zelf deeg maken kan je ook kant en klaar bladerdeeg nemen! - Laat de gist in 2 eetlepels van het lauwe water met de suiker in ±10 minuten op gang komen - Meng de bloem, het water, de olie, de vanillesuiker en het zout tot een soepel deeg. - Laat dit ongeveer 1 1/2 uur rijzen onder een vochtige theedoek op een lauwwarme plek. Bereiden aardbeiensaus: - Snijd de helft van de aardbeien in kleine stukjes. - Kook de aardbeistukjes met de suiker, het sap van de 1/2 citroen, plus wat rasp van de schil tot een dikke aardbeiensaus. - Zet apart. Bereiden: - Verwarm de oven voor op 225°C - Rol het deeg uit op een ingevette bakplaat tot een ronde vorm met een iets dikkere rand. - Prik hem in het midden hier en daar in. - Laat het deeg eerst 10 minuten droogbakken. - Snij ondertussen de overgebleven aardbeien in plakjes. - Smeer dan de saus over de pizza. - en verdeel de aardbeienplakjes over de saus - Bak de pizza nogmaals 5 minuten tot hij bruin is. - Haal hem uit de oven. - strooi de pijnboompitten en de wilde aardbeien (bofkont als je die hebt kunnen vinden). - Garneer met de muntblaadjes - Direct serveren met eventueel een bol vanilleroomijs of wat opgeklopte mascarpone met vanillesuiker. Wijnadvies: - Een glas goede gekoelde prosecco uit Valdobbiadene in het noordoosten van Italië, Veneto.

Bronvermelding