Menu
Aardbeienpizza
Ingrediënten
- 1/2 zakje droge gist
- 100 ml lauw water
- 1 theelepel suiker
- 200 gram bloem
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel zout
- 500 gram aardbeien
- 100 gram suiker
- 1/2 onbespoten citroen
- 25 gram pijnboompitten
- 150 gram wilde aardbeien(zie ze maar te krijgen, kan zonder
- muntblaadjes
Bereiden
Bereiding Deeg
- ipv zelf deeg maken kan je ook kant en klaar bladerdeeg nemen!
- Laat de gist in 2 eetlepels van het lauwe water met de suiker in ±10 minuten op gang komen
- Meng de bloem, het water, de olie, de vanillesuiker en het zout tot een soepel deeg.
- Laat dit ongeveer 1 1/2 uur rijzen onder een vochtige theedoek op een lauwwarme plek.
Bereiden aardbeiensaus:
- Snijd de helft van de aardbeien in kleine stukjes.
- Kook de aardbeistukjes met de suiker, het sap van de 1/2 citroen, plus wat rasp van de schil tot een dikke aardbeiensaus.
- Zet apart.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 225°C
- Rol het deeg uit op een ingevette bakplaat tot een ronde vorm met een iets dikkere rand.
- Prik hem in het midden hier en daar in.
- Laat het deeg eerst 10 minuten droogbakken.
- Snij ondertussen de overgebleven aardbeien in plakjes.
- Smeer dan de saus over de pizza.
- en verdeel de aardbeienplakjes over de saus
- Bak de pizza nogmaals 5 minuten tot hij bruin is.
- Haal hem uit de oven.
- strooi de pijnboompitten en de wilde aardbeien (bofkont als je die hebt kunnen vinden).
- Garneer met de muntblaadjes
- Direct serveren met eventueel een bol vanilleroomijs of wat opgeklopte mascarpone met vanillesuiker.
Wijnadvies:
- Een glas goede gekoelde prosecco uit Valdobbiadene in het noordoosten van Italië, Veneto.